Waarom een nieuw afvaldepot?

rietsnijdendinsdag 16 juli 2013 22:46

De gemeente Nieuwkoop beschikt over twee afvalbrengstations: één in Ter Aar aan de Harsweg en één in Nieuwkoop aan de Industrieweg. De overeenkomsten die de gemeente met Cyclus heeft voor de exploitatie van de brengstations, lopen op 1 juni 2015 af.

Op basis van de criteria kosten, dienstverlening en bereikbaarheid, blijkt dat de ontwikkeling van een nieuw afvalbrengstation in Nieuwveen het beste tegemoet komt aan de uitgangspunten. Het handhaven van de huidige brengstations leidt tot forse kostenverhogingen, zonder substantiële verbeteringen. Uitbesteden aan een particuliere marktpartij past niet bij de strategie m.b.t. de afvalinzameling en verwerking.

Verder sluit een centraal gelegen afvalbrengstation met ruimere openingstijden aan bij de uitslag van een tweetal enquêtes door respectievelijk de gemeente Nieuwkoop en de VVD gehouden.

We blijven als gemeente eigenaar en Cyclus, het semi-overheidsbedrijf waar de gemeente aandeelhouder van is, blijft uitvoerder.

Al met al voldoende reden voor de SGP/ChristenUnie om voor één nieuw centraal gelegen afvalbrengstation te zijn! Was er dan geen één minpuntje. Ja wel, het raadsvoorstel en de beantwoording op aanvullende vragen was niet altijd even duidelijk.

« Terug

Reacties op 'Waarom een nieuw afvaldepot?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.