Meer geld voor mantelzorgers en vrijwilligers.

WMOdonderdag 08 november 2007 23:21

SGP/ChriestenUnie wil 100.000 euro bestemmen voor de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers.

De gemeenteraad van de gemeente Nieuwkoop  moet op  donderdag 7 februari een besluit nemen over het WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) beleidsplan. Enkele  doelstellingen hieruit zijn:

  •  Het vergroten van gemeenschapszin, sociale cohesie en leefbaarheid.
  •  De gemeenteNieuwkoop wil bereiken dat haar inwoners in 2011 meer samen doen, meer voor elkaar doen (dan in 2007).Op vrijwillige basis. Op een gezonde, respectvolle manier zorgbehoeften bij elkaar gaan signaleren en elkaar helpen waar dat mogelijk is en gewenst wordt.

 De SGP/ChristenUnie fractie ondersteunt deze doelstelling van harte. Wij zetten echter grote vraagtekens bij de voorgestelde manier waarop men deze doelstellingen hoopt te bereiken. Het college wil deze doelstelling ondermeer bereiken door 100.000 euro uit te geven aan het houden van thema specifieke referenda. De SGP / ChristenUnie fractie vindt dat deze 100.000 euro veel beter kan worden besteed. Wij zullen ervoor pleiten dit geld te gebruiken voor het ondersteunen van de mantelzorgers en vrijwilligers in de gemeente. Uiteindelijk gaat het erom dat we elkaar de helpende hand toesteken.

In de besluitvormende raad van 7 februari  wil de SGP/ChristenUnie fractie hiervoor een krachtig pleidooi houden. Zo doende willen wij proberen een meerderheid in de gemeenteraad  te winnen voor ons voorstel!  Een voorstel dat inhoudt; te besluiten vóór een
zinvoller/directer besteding van dit aanzienlijke bedrag.

« Terug

Reacties op 'Meer geld voor mantelzorgers en vrijwilligers.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.