Artikel 1 Grondwet

Artikel-1-van-de-Grondwet-in-gemeentehuis-Nieuwveen-CGemeente-Nieuwkoop-e1625171679294-735x400.jpgzaterdag 10 juli 2021 20:50

Tijdens de algemene beschouwingen van 2019 was er een emotioneel debat over de regenboogvlag. Als compromis nam ons raadslid het initiatief om een motie in te dienen om artikel 1 van de Grondwet te tonen in het gemeentehuis.

De motie werd unaniem aangenomen. De raad wil zich op deze manier uitspreken tegen discriminatie en geweld van inwoners op grond van godsdienst, levensovertuiging, seksuele geaardheid, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook.

Elias mocht samen met de burgemeester de tekst van artikel 1 onthullen. De tekst staat boven de ingang van de raadszaal.

Persoonlijk noot van Elias:

‘Voor mij persoonlijk staat het als een paal boven water dat elk mens waardevol is en dat ieder mens als naaste moet worden gezien.

Respect voor elkaar, ook al zijn ben je het niet altijd met elkaar eens. Geen discriminatie van groepen, minderheden of andersdenken in ons land.

Daar kunnen geen discussies over bestaan en daarmee geven we duidelijk aan dat we staan voor de rechten van al onze inwoners van ons land en van ons Nieuwkoop, ongeacht, geloof, kleur, ras of geaardheid.

Om dit kracht bij te zetten heeft de SGP-ChristenUnie in november 2019 een motie opgesteld om artikel 1 van de Grondwet in het gemeentehuis, bijvoorbeeld bij de ingang aan te brengen. En gaf  daarmee een unaniem signaal.

Vandaag zien we het resultaat. Dank aan het college voor het uitvoeren van deze opdracht’

 

 

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie SBN CDA VVD NN SGP-CU - Grondwet artikel 1 (Aangenomen 7-11-2019).pdf2,1 MBapplication/pdfdownload
Labels
Fractie

« Terug