Afscheid wethouder Arie Muilwijk

Muilwijk AJdinsdag 27 mei 2014 21:10

Toespraak van onze fractievoorzitter tijdens de afscheidsreceptie van Arie.

Beste Arie,

Je was de eerste en voorlopig de laatste wethouder die namens de SGP/ChristenUnie zitting heeft genomen in het college. Het was een bijzonder moment toen de SGP/ChristenUnie in 2011 toetrad tot de coalitie en daarmee het college van B&W. Wat voor mensen soms onmogelijk lijkt, is mogelijk bij God.

Je was behoorlijk verrast toen ik je op die bewuste avond belde of je wethouder wilde worden. Je wilde er over nadenken. Ik meen dat het echter al de volgende dag was dat je mij belde en enthousiast inging op ons aanbod. Het was een hele stap van bestuur en fractie. Maar wij wilde onze verantwoordelijkheid nemen en hadden er ook vertouwen in gelet op je jarenlange raadslidmaatschap. Je heeft ons vertrouwen niet beschaamd.

Als wethouder heb je je enorm gedreven ingezet voor de kwetsbare groepen in de samenleving. Je was bewogen met de mensen die het moeilijk hebben. Je hebt zeer moeilijke dossiers onder handen gehad. Met kennis van zaken heb je je werk gedaan. Als raadslid heb ik bewondering van jouw rol in het college en respect voor je minderheidstandpunten die je durfde in te nemen.

De afgelopen jaren is er op het terrein van de Zorg behoorlijk wat gewijzigd en we zijn voorlopig daar ook niet klaar mee. De ISDR is ontmantelt, de maatschappelijke structuurvisie is gerealiseerd en onlangs is het Centrum voor Jeugd en Gezin Nieuwkoop gestart met het Jeugd- en Gezinsteam. Dit is slechts een fractie van wat er allemaal op je af is gekomen en mede door jou in goede banen is geleid.

Wij kunnen niets anders zeggen dit heeft goed en naar tevredenheid van ons maar zeker ook van de burgers is gedaan. De verstandhouding met ons als fractie was goed. Ja, binnen de gehele raad en college was je een gewaardeerd bestuurder. Je was er als het nodig was voor een ieder. Je lijfspreuk was : “we doen het immers voor de zorgbehoevende”!

Je was een wethouder die misschien wel het minst te verduren had van de altijd kritische raadsleden. En dat lag zeker niet aan jouw parttimefunctie.

Ondanks de bescheiden winst die we de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen hebben behaald, maken we momenteel geen deel uit van de coalitie. Maar goed, voor alles is een tijd zegt de Prediker. En in die zin hebben we als partij een zeker nuchterheid.

Arie, je zult toch met mij moeten zeggen het is de Heere die je de kracht de wijsheid, de lust en de liefde en gezondheid geschonken heeft om dit verantwoordelijke werk te mogen doen. God komt hiervoor onze dank toe.

Arie, namens de SGP/ChristenUnie te Nieuwkoop zeggen wij je hartelijk dank voor je inzet en betrokkenheid en het besuren van onze gemeente en bidden wij je Gods Zegen en nabijheid toe en wensen wij jou, je vrouw, kinderen en inmiddels zelfs je kleinkind het allergoeds toe en dat je nog vele gezonde jaren samen met je vrouw mag ontvangen om van de kinderen en kleinkinderen te genieten. En vergeet Nieuwkoop en haar bestuur niet. Het er zou namelijk zo maar weer eens een moment kunnen komen dat wij een beroep je zullen doen.

 

« Terug