De mening van de SGP-ChristenUnie over Ter Aar Zuid-West

1009829.JPGdinsdag 18 februari 2014 21:03

We beginnen door kritisch naar onszelf te kijken. De SGP-ChristenUnie heeft, net als een meerderheid in de gemeenteraad, ingestemd met de komst van deze wijk zonder voldoende stil te staan bij de gevolgen van het extra (bouw-)verkeer. Hier hebben we van geleerd.

We willen graag in drie punten kort en bondig onze mening met u delen:

  • Nieuwe woningen

  • Verkeersveiligheid & Ontsluiting

  • Hoe nu verder?

Nieuwe woningen

We begrijpen de kritiek  op de manier waarop de woonbestemming uiteindelijk in de provinciale structuurvisie is gekomen. De communicatie hierover vanuit provincie en gemeente was ver onder de maat.

We begrijpen eveneens de  weerstand van de direct aanwonenden omdat het huidige fraaie uitzicht wordt aangetast. We realiseren tegelijkertijd dat de meesten die dit bezwaar noemen, zelf langer of korte tijd geleden ook in het uitzicht van anderen zijn gaan wonen.

De te bouwen woningen zijn goed verkoopbaar. De overeenkomst met projectontwikkelaar Thunnissen ondersteund dit verhaal. De SGP-ChristenUnie had liever een andere volgorde gezien, namelijk eerst wel of geen instemming door de raad met het bestemmingsplan en dan pas een getekende overeenkomst met een ontwikkelaar.

Verkeersveiligheid & Ontsluiting

Waar vooral de uitdaging in zit is het oplossen van de verkeers- en ontsluitingsproblematiek van deze kant van Ter Aar. De SGP-ChristenUnie heeft,  mede door de zorgen van bewoners  over de verkeersdruk en veiligheid, aangedrongen dat het bouwverkeer niet door de wijk zou gaan. Niet in de laatste plaats om de scholen die zich in deze wijk bevinden.

Hoe nu verder

De SGP-ChristenUnie kiest niet voor goedkope en onrealistische beloftes als het gaat om de huidige woonbouwproject in Ter Aar Zuid West. Ook de nieuwe raad kan deze nieuwe wijk niet zonder vergaande consequenties schrappen.  Wij zijn voorstander van een integrale aanpak van de verkeersproblematiek, de komst van de Brede school en andere ontwikkelingen in de wijk.

De SGP-ChristenUnie wil niet dat de bouwweg door de wijk gaat. De verkeersveiligheid, de ontsluiting van de wijk en het tekort aan parkeerplaatsen heeft onze aandacht. Door een goede samenwerking tussen bewoners, vakambtenaren en specialisten zal de meest passend oplossing(-en) worden gevonden. De ervaring leert dat het betrekken van en communiceren naar burgers ontzettend belangrijk voor het creëren van voldoende draagvlak. 

We willen luisteren, inleven, kijken naar de oplossingen en bezwaren die de bewoners zelf aandragen zonder uit het oog te verliezen dat niet alle wensen mogelijk zijn.

Namens de SGP-ChristenUnie

Elias van Belzen

« Terug

Reacties op 'De mening van de SGP-ChristenUnie over Ter Aar Zuid-West'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.