Vragen over bestemming Aar en Amstel te Nieuwkoop

Ouderen18-01-2014 16:24 18-01-2014 16:24

In de kern Nieuwkoop wordt het verzorgingstehuis Aar en Amstel medio juni 2014 gesloten. Veel inwoners zijn zeer teleurgesteld over dit besluit dat voortvloeit uit het nieuwe beleid van het huidige VVD- PvdA kabinet.

Inwoners begrijpen niet dat hun dierbare ouderen onder andere helemaal richting Woubrugge of Katwijk worden ondergebracht. Het gebouw is eigendom van de Woning Stichting Nieuwkoop die nu met een leeg pand komen te zitten.

De vragen van CDA en SGP-ChristenUnie aan het college van B&W Nieuwkoop hebben betrekking op;
a)De onrust die is ontstaan over de sluiting,
b)De hardnekkige geruchten dat het pand een hotel voor Oost-Europese werknemers gaat worden,
c)Het niet benutten van de mogelijkheden voor verbouw voor zelfstandige woningen voor ouderen of mensen met een beperking.

De woordvoerders Dhr. A.van Wijk en Dhr. E. van Belzen vragen het college om de Raad te informeren wat nu de plannen zijn voor dat pand cq. de locatie. Het college wordt ook gevraagd met de Woning Stichting en eventuele andere organisaties alles in het werk te stellen dat het gebouw , in een aangepaste vorm , behouden blijft voor senioren woningen voor een redelijke huur prijs. Verder wijzen zij er op dat destijds bij de bouw van Aar en Amstel er al bouwkundige voorzieningen zijn getroffen die herinrichting naar senioren woningen mogelijk maken. Juist de centrale ligging o.a. ten opzichte van winkels en voorzieningen en met een mooie waterpartij voor de deur maakt de locatie aantrekkelijk voor huisvesting van senioren.

inlichtingen:
Dhr A.van Wijk       06 50810835
Dhr E. van Belzen  06-31640035

« Terug