Meer parkeerplaatsen Vlasakker

parkeerplaatszaterdag 07 november 2009 19:50

Een groep Zevenhovense bewoners van de Vlasakker heeft in samenwerking met de Middenpartij een initiatiefvoorstel gemaakt om meer parkeerplaatsen (5) te kunnen realiseren in hun wijk.

Op het eerste gezicht een voorstel waar je bijna niet tegen kunt stemmen. Bewoners die grotendeels, eensgezind ,een knelpunt in hun woonomgeving bij de gemeenteraad kenbaar maakt. Je zou ze graag tegemoet komen maar de sympathieke actie van een groot deel van de bewoners van de Vlasakker ten spijt, moeten wij als raad wel rechtvaardig zijn en wijs handelen. Er zijn grotere knelpunten in de gemeente waarvoor de bewoners meerdere malen aandacht hebben gevraagd: bijvoorbeeld de Schoutenstraat in Langeraar.

De SGP-ChristenUnie is van mening dat het onverstandig is om minder dringende zaken voorrang te geven boven dringender knelpunten. Waarom? Omdat niet iedereen in de omgeving van de Vlasakker voor dit voorstel is en er voldoende parkeerruimte in de omliggende straten is.

Bij stemming is ondanks onze tegenstem en die van de VVD en drie leden van de nieuwe MijnPartij is het voorstel aangenomen.

« Terug