Herinrichting roerdomp

448-roerdomp_bmpmaandag 20 april 2009 15:20

Voor de SGP-ChristenUnie zijn een aantal zaken belangrijk wat betref de definitieve inrichting van de Roerdomp, namelijk:

-          1. De burgers van Nieuwkoop,ook de doorsnee burgers, moeten meeprofiteren van de definitieve inrichting. Met name een betere bereikbaarheid van ons  mooie plassengebied en als het even kan met ook een aantal voor de doorsnee burger betaalbare woningen.

-          2. De opbrengsten na sanering en herontwikkeling van de roerdomp moeten nagenoeg gelijk zijn als voor de beëindiging van de erfpacht.

-          3. De inrichting moet passen bij het Nieuwkoopse uitstraling als Groen Hart dorp.

Er zijn echter nog een aantal zaken waar eerst duidelijkheid over moet komen,  te weten:
(kritische succesfactoren):

-          De nog niet om het gebiedliggende rode contouren

-          Het realiseren van de kostenneutrale sanering c.q. herontwikkeling

-          Niet te vergeten het definitieve besluit inzake de transportroute!

-          Door de burgers gedragen modellen

Er is nogal wat onrust en ontevredenheid over de voorlopige conclusie dat het transport per As dient te gebeuren. Het initiatief met serieuze onderbouwing vanuit een aantal betrokken burgers, dient volgens de SGP-ChristenUnie serieus onderzocht te worden. Ik roep het college daarop niet alleen blindelings af te gaan op, wel eens waar gerenommeerd, onderzoekbureau maar ook serieus aangedragen alternatieve transportroutes in de afweging mee te nemen.

Dus wil de SGP-ChristenUnie eerst duidelijkheid op deze kritische succesfactoren en het financiële plaatsje alvorens voor één van de modellen te kiezen.

« Terug