Raadsvoorstel Bestemmingsplan Recreatieparken (2009-2030)

recreatieparkenmaandag 20 april 2009 15:14

Dit raadsvoorstel stond al bol  van allerlei informatie en dan vooral juridische getinte informatie. En na de laatste behandeling op 26 februari in de meningsvormende raad is er nog een veelvoud van informatie door gemeente en betrokkenen over ons, raadsleden, uitgestort. Er gingen bij sommige gedachten op een besluit inzake dit raadsvoorstel wederom uit te stellen maar volgens mij zal dit de materie niet eenvoudiger maken en dus het besluit niet makkelijker maken. Er moet een knoop doorgehakt worden en wel vanavond.

Gaan we als raad de recreatieparken gewoon als recreatieparken bestemmen met voor een heel aantal personen een persoonsgebonden overgangsrecht of gaan we alles of een groot gedeelte wijzigen als woonbestemming?

Wat mij betreft NIET. De recreatieparken zijn en blijven in mijn opinie gewoon recreatieparken. Er zijn teveel negatieve gevolgen dan wel knelpunten als we dit wijzigen:

-       Flinke kostenpost benodigde gemeentelijk voorzieningen;

-       Ecologische hoofdstructuur

-       Provincie beleid en rode contouren

-       Besluitvorming Liemeer

Het risico op bijv. planschade moeten we raad durven nemen. Dit raadsvoorstel zal met welk besluit dan ook altijd voor juridische procedures zorgen.

 

« Terug