Zaterdag 29 maart 2008 bezoek aan de glastuinbouw in Nieuwkoop

april glastuinbouwzaterdag 29 maart 2008 09:53

Zaterdag 29 maart heeft onze fractie samen met Statenlid Henk van Dieren en andere belangstellenden uit onze achterban een aantal glastuinbouwgebieden in Noordse Buurt, Aar en Amstel en Papenveer bezocht. Het doel was om de actuele problemen met eigen ogen te zien maar tevens de kansen voor de glastuinbouwsector in onze gemeente.

Onder leiding van de plaatselijke LTO-voorzitter Marcel van Tol, leden Stichting Noordse Buurt en enkele kwekers hebben wij de volgende locaties bezocht.

- Kwekerij Hoogendoorn Stephanotis, te Noorden om tekst en uitleg te krijgen over de plannen met de Noordse Buurt en het vliegwieleffect ervan.

- Bezoek aan potplantenkwekerij Mts. de Groot te Noorden om ingelicht te over praktijksituatie van beperkingen door voorbereidingsbesluit Noordse Buurt.

- Bezoek aan Paprikakwekerij Duijnisveld te Nieuwveens om met eigen ogen de nieuwe kansen in oude glastuinbouwgebieden te aanschouwen.

- Bezoek aan de kwekerij van de familie Akerboom om de beperking te zien van kwekers die willen uitbreiden.

- Tot slot een bezoek aan Maurice van der Hoorn, eigenaar van de inmiddels beroemde Kas zonder Gas.

Dank aan de plaatselijke LTO voor jullie bereidheid om onze fractie en verdere belangstellenden in te lichten over de overkoepelende en persoonlijke zorgen betreffende De Noordse Buurt. Uiteraard ook dank aan de ondernemers van de bezochte locaties buiten de Noordse Buurt.

Deze rondleiding heeft ons een indruk gegeven van de onzekere c.q. onduidelijk situatie waarin een aantal ondernemers verkeren maar ook van de mogelijkheden die er in Nieuwkoop zijn voor glastuinbouw.

« Terug