Raadsvoorstel Krediet nieuwbouw Ashram College locatie

naar_schoolzaterdag 24 oktober 2015 17:32

Op donderdag 15 oktober heeft de gemeenteraad een belangrijk besluit genomen over de nieuwbouw van het Ashram collega in de kern Nieuwkoop. Er waren fracties die dit raadsvoorstel als een eenvoudig raadsvoorstel wilden laten ‘afhameren’. Gelukkig hielden de MPN-PN met steun van de SGP-CU dit tegen. Een voorstel waar zoveel geld mee gemoeid is en een dusdanige invloed heeft op het onderwijs in onze gemeente verdiend het om voldoende aandacht te hebben.

Ons raadslid Van Belzen gaf aan dat na een kleine discussie in de meningsvormende raad over de sporthal en het mogelijk gebruik maken van sporthal De Steupel, iedereen warm voorstander was. Na de stevig discussie in juni over de locatie van de nieuwe school is er voldoende kenbaar gemaakt dat het voormalige gemeentehuis de beste locatie is, conform de uitdrukkelijke wens van het bestuur van het Ashram College zelf.

De meerkosten (ca. 2 miljoen ten opzichte van eerder dit jaar aangegeven) zouden zich ook op andere locaties hebben voorgedaan. Dit komt door het eerder behandelde raadsvoorstel Duurzaamheidambitie schoolgebouwen. Het nieuwe schoolgebouw wordt een ware topper als het om duurzaamheid gaat!

We konden dus van harte instemmen met de door het bestuur van het Ashram College gevraagde Onderwijsvoorziening en een krediet ter beschikking te stellen van € 5.736.072,--. Dit zijn trouwens nog niet alle kosten die hoermee gepaard gaan want we hebben ook nog de civieltechnische en overige kosten waarvoor een krediet ter beschikking wordt gesteld van € 1.121.695,--.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht