Raadsvoorstel Uitbreiding begraafplaats Nieuwkoop

begraafplaatszaterdag 26 september 2015 17:15

Tijdens de meningsvormende raad sprak de heer Kroon (Begrafenisvereniging Correctief) in over begraafplaats Ter Aar. Graag zou de begrafenisvereniging willen zien dat het parkeerterrein word opgeknapt, een nis in de aula komt en een uitbreiding van de aula.

De SGP-ChristenUnie is van mening dat de Ter Aarse begraafplaats de meest toekomstbestendige begraafplaats is vanwege de uitbreidingsopties. Door de aula op een aantal punten te verbeteren maakt de gemeente het aantrekkelijk om de aula vaker te gebruiken. Het afscheid nemen van een geliefde, is toch één van de impactvolle gebeurtenis in het leven. Daar mag best wat gemeenschapgeld in betere begraafplaatsen gestoken worden. Kijk eens naar de miljoenen die we aan voetbalvelden uitgeven!

Samen met VVD, SBN en MPN-PN diende de SGP-ChristenUnie een amendement (wijziging van het voorgestelde besluit) in om  twee besluitpunten toe te voegen over de begraafplaats Ter Aar. Ten eerste moet de parkeerplaats worden opgeknapt (14 mille) en ten tweede moet er een nis komen. Wethouder Elkhuizen stelde echter voor de aula “om niet” over te doen aan een begrafenisondernemer. Het amendement werd door de indieners gewijzigd in die vorm zodat de wethouder 3 maanden de tijd krijgt een passende partij te vinden die de aula wil beheren.

Daarnaast vindt de SGP-ChristenUnie dat een stijging van de tarieven te verantwoorden is gezien de tarieven die men in de omliggende gemeenten vragen maar begraven worden hoeft niet koste wat kost kostendekkend te worden

Uiteindelijk werd het voorstel en het amendement unaniem aangenomen zodat ook de parkeerplaats van de begraafplaats Ter Aar wordt opgeknapt.

« Terug