Raadsvoorstel Verkeersveilige fietsroutes gemeente Nieuwkoop

fietspadzaterdag 26 september 2015 16:56

In de besluitenvormende raadsvergadering van donderdag 17 september is er veel gesproken over de veiligheid van fietsroutes in onze gemeente. In een voorstel stelde het college voor om ca. 200.000 euro te besteden aan het vergroten van de veiligheid van de fietsers. Een veelheid aan knelpunten kan niet allemaal tegelijk worden aangepakt. Er zijn prioriteiten gesteld.

In de meningsvormende raad twee weken gelende gaven insprekers aan dat aan inwoners en omwonenden geen mening is gevraagd over de te nemen maatregelen en over de knelpunten.

Ook het plan om landbouwverkeer van de Aardamseweg te weren en via de Westkanaalweg te leiden was voor de SGP-ChristenUnie reden om hierover bij dit onderwerp de wethouder nog eens op te wijzen. Het antwoord hierop was dat deze problematiek extra bekeken wordt en eventueel aangepast gaat worden bij het plan van de aanpak van de Aardamseweg.

Ook werd duidelijk dat bij het aanpassen van alle knelpunten niet is gekeken of het niet heel erg snelheidsbelemmerend werkt voor hulpdiensten. Wethouder Elkhuizen gaf aan dat hij bij elke maatregel die gevolgen kan hebben voor de hulpdienst eer met hen zal overleggen.

Al met al waren er nog heel wat vragen omtrent knelpunten en de diverse oplossingen die daarbij bedacht zijn konden nog niet veel goedkeuring wegdragen. Gelukkig zijn er ook sommige knelpunten wel prima beschreven. Onze conclusie was dat dit een soort startdocument wordt dat dynamisch is en waar nog verder op doorgewerkt moet worden. In de discussie kwam ook naar voren dat het toch wel wenselijk is dat de mening van inwoners en omwonenden moet worden gevraagd. Daarom heeft de SGP-ChristenUnie samen met andere partijen een amendement ingediend welke unaniem gesteund werd.

Het totale raadsvoorstel is ook unaniem aangenomen.

« Terug

Reacties op 'Raadsvoorstel Verkeersveilige fietsroutes gemeente Nieuwkoop'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.