Artikel Hier! ‘Winkels mogen ook op zondag open’

bijbelzaterdag 30 augustus 2014 12:07

Onder deze titel stond er in de Hier! Nieuws uit de Polder in week 32-33 een zin waar ik op wil reageren. Volgens verslaggever Joep Derksen zou ik de hemel ontzegd hebben aan de raadsleden die voor zondagsopenstelling zouden stemmen.

Laat ik nu zulke woorden niet durven uitspreken omdat ik niet ga over wie wel en wie niet in de hemel komt.

Ik heb tijdens de raadsdiscussie de woorden van Jezus geciteerd waar Hij spreek over de 10 geboden inclusief het 4de gebod. Dit 4de gebod gaat over het houden van de sabbatdag en het uitzonderen van deze dag van de andere 6 dagen van de week: “Zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen; Maar de zevende dag is de sabbat des Heeren uws Gods, dan zult gij geen werk doen”.

Jezus zegt van zichzelf dat Hij niet gekomen is om de 10 geboden af te schaffen maar te vervullen. Verder zegt Hij dat wie een van deze geringste geboden afschaft en de mensen zo onderwijst, zal de geringste genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen (Mattheüs 5).

Naast alle andere nadelen van zondagopstelling voor o.a. (kleine) ondernemers en daaraan gekoppelde leefbaarheid van onze kernen, zou wat de Bijbel ons leert van doorslaggevend belang moeten zijn in ons stemgedrag en hoe wij in het leven staan. Of een raadslid hier zijn of haar stemgedrag van afleid is zijn of haar eigen keuze en verantwoordelijkheid.

Niet onbelangrijk is dat ik tijdens de raadsdiscussie ook heb gewezen op de vergeving van zonden die bij God te verkrijgen is. Hoe? Door het geloof in Zijn zoon, Jezus Christus.

Laat dat nu bepalend zijn of u in hemel (thuis-)komt of niet!

Elias van Belzen

SGP-ChristenUnie

« Terug