Misleidende informatie CDA over winkelsluiting op zondag

koopzondag.jpgzaterdag 27 februari 2010 08:50

De CDA afd. Nieuwkoop geeft misleidende informatie in de lokale media, o.a. de omroeper van 24 februari, door de stellen dat er een recht is om op 12 zondagen de winkels te openen. Zij beticht de SGP/ChristenUnie van een loze belofte maar rijdt zelf een scheve schaats.

De gemeente heeft namelijk de mogelijkheid om per gemeentelijk gebied maximaal 12 zon- en of feestdagen aan te wijzen als koopzondagen. Maar de gemeenten bepalen zelf of er binnen de gemeenten koopzondagen plaatsvinden. De Winkeltijdenwet zegt namelijk dat winkels op zon- en feestdagen in principe gesloten dienen te blijven, met de gemeentelijke bevoegdheid om 12 x per jaar ontheffing te verlenen.

De SGP/ChristenUnie is een voorstander van het gesloten zijn van winkels op zondag.

Dit beantwoordt aan de Bijbelse notie dat er zes dagen gewerkt wordt en dat de zondag een rustdag is. Bovendien geven klanten door winkelrust op zondag niet minder euro's uit maar wordt er op andere dagen meer gekocht. De euro kan slechts 1x uitgegeven worden. Dankzij winkelrust op zondag hebben de kleinere en zelfstandige winkels meer kans om te overleven. Een dag winkelrust geeft hen en alle andere burgers de gelegenheid om op adem te komen.

« Terug

Reacties op 'Misleidende informatie CDA over winkelsluiting op zondag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.