Raadsvoorstel Voetbalaccommodaties

voetbaldonderdag 18 februari 2010 19:28

De SGP/ChristenUnie is een voorstander van gezonde sportbeoefening, het bestrijden van bewegingsarmoede en overgewicht. De voetbalsport kan daar positief aan bijdragen.

Ook ik hou van een balletje trappen en heb menig voetbalwedstrijd gespeeld. Helaas zijn er een aantal negatieve randverschijnselen rondom de voetbalsport waardoor een deel van onze achterban zich op voetbalvelden niet thuis voelt en zich terughoudend opstelt ten aanzien van de voetbalsport.

Zo roepen veel wedstrijden emoties op bij spelers en toeschouwers dat agressie, onsportief gedrag, schelden en vloeken ‘normale’ erbij horende verschijnselen lijken te zijn. Ook zondag vinden wij niet de dag om aan wedstrijdsport te doen. En dat is meer dan jammer en niet in lijn van wat de Heere van ons vraagt.

Concreet:

De SGP/ChristenUnie is niet tegen voetbalsport maar staat wel kritisch ten opzichte van

1. de hoeveelheid subsidies die jaarlijks hierin gestopt worden. Het college heeft eerder aangegeven dat Nieuwkoop in vergelijking met soortgelijke gemeenten relatief veel voetbalvelden heeft.

2. de negatieve randverschijnselen zoals eerder genoemd.

Wat de SGP/ChristenUnie ook dwarszit is de scheefheid in bijdrage van de voetbalvereniginge ten opzichte van de bijdrage vanuit de gemeente. We hebben 7 clubs en 6 verschillende afspraken en werkwijzen ten aanzien van het beheer. Het vermoedelijke dekkingspercentage vinden wij onacceptabel laag omdat dus de rest door de gehele gemeenschap moet worden bijgepast.

Concreet:

De SGP/ChristenUnie wil dat het nieuwe college na de raadsverkiezingen, in het kader van het op te stellen beheersplan er voor zorgen dat de situaties voor de clubs gelijkwaardig wordt en er kritisch gekeken wordt naar de vaststelling van de eigen bijdragen van de clubs. Wij zijn groot voorstander van zoveel mogelijk zelfredzaamheid.

Ten aanzien van bestaande voetbalvelden wil de SGP/ChristenUnie haar verantwoordelijkheid niet afschuiven op anderen. Wij hebben een praktische en planologische afweging gemaakt het voorliggende raadsvoorstel. En aan verhuur, (noodzakelijk) onderhoud, veiligheidsvoorzieningen e.d. zal in principe medewerking worden verleend. Dit alles onder voorwaarde van acceptabele en uiteraard draagbare bijdragen van de voetbalverenigingen.

« Terug

Reacties op 'Raadsvoorstel Voetbalaccommodaties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.